Program Picokijade 2016.


Četvrtak, 2. lipnja 2016.

U Đurđevcu će se od 24. do 26. lipnja održat će  tradicionalna  turistička manifestacija koja se održava svake godine kao spomen na legendarnu  obranu Đurđevčana od napada  Turaka.  Na ovogodišnjoj 48. Picokijadi posjetitelji će imati priliku  uživati u tradiciji, kulturi, običajima i  oživljenoj povijesti, degustirati tradicionalna podravska  jela  i doživjeti podravsku gostoljubivost.

Centralni  dio manifestacije i ove godine će biti scenski spektakl Legenda o Picokima koji oživljava legendarnu  povijesnu pobjedu nad Turcima kroz impozantne scenske, audiovizualne i  pirotehničke efekte.

Viteški tabori i prikaz srednjovjekovnog načina življenja, sajam rukotvorina, izuzetna gastro ponuda i kulinarska natjecanja, festival nematerijalnih kulturnih dobara, aranžirana kola koja prikazuju tradicijski i težački život kakvog više nema, izložbe i predstave, zabavni programi i koncerti samo su dio bogatog programa ovogodišnje Picokijade 2016. U višednevnom programu sudjelovati će preko 2500 članova mnogobrojnih udruga, organizacija, institucija i kreativaca iz čitave Hrvatske.

Program možete pronaći na stranici Picokijada.com