Projekt Aglomeracije Đurđevac, Virje, Novigrad Podravski i Ferdinandovac prijavljen za provedbu u 2018. godini


Nedjelja, 4. veljače 2018.

Komunalije Đurđevac održale su radni sastanak u Hrvatskim vodama u Zagrebu na temu prijave projekta Aglomeracije Đurđevac na financiranje iz EU sredstava. Radnom sastanku ispred Komunalija prisustvovali su direktor Tomislav Kolarić i voditeljica razvojnih projekta Milica Fuček, te saborski zastupnik Željko Lacković, a ispred Hrvatski voda voditeljica sektora za podršku pripremi i provedbi EU projekta Anđa Čurić Slunjski.

Preduvjet za početak izvođenja radova u 2018. godini bilo je uvrštavanje na listu plana nabave Hrvatski voda, te je ovaj projekt koji obuhvaća osim područja Grada Đurđevca i okolne općine Virje, Novigrad Podravski i Ferdinandovac uspješno uvršten, a se uskoro očekuje i poziv za prijavu te raspisivanje postupaka javnih nabava.

Vrijednost prijavljene investicije je 150 mil. kuna i ne pokriva aglomeraciju na području Općine Kloštar Podravski, a koja će se aplicirati nakon što se riješe odnosi između Općine Kloštar Podravski i Općine Podravske Sesvete koja osporava dogradnju svojeg pročistača otpadnih voda za potrebe Općine Kloštar Podravski te je takvim postupkom umalo ugrozila cijeli projekt.

Nakon rješavanja nesuglasica Komunalije Đurđevac će izvršiti prijavu aglomeracije Kloštar Podravski koja mora biti završena do 2023. godine, te se očekuje iznalaženje rješenja za sadašnju situaciju.