Projekt besplatne prehrane za 254 najpotrebitijih učenika prošao prvu stepenicu provjere


Srijeda, 17. listopada 2018.

Grad Đurđevac se i ove godine prijavio na javni poziv Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Fond europske pomoći za najpotrebitije.

Projekt je prošao administrativnu provjeru te je upućen na vrednovanje same projektne prijave. Prijavljen je projektni prijedlog besplatne prehrane za najpotrebitije u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana, a projektom osiguravanja prehrane biti će obuhvaćeno 254 učenika čiji roditelji su primatelji zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji i obitelji s troje ili više djece od kojih je jedno polaznik Osnovne škole Grgura Karlovčana, a ostala maloljetna.

Ukupna vrijednost projekta je 255.299,00 kuna, a provodio bi se na razdoblje od 10 mjeseci.

Škola je još prošle godine uvela i zdravi meni u školskoj kuhinji, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole.

-Kao što znamo doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci od ove godine nastavu polaze u jednoj smjeni- ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.