Osigurano 400.000,00 kn za projekt nadogradnje Interpretacijskog centra


Utorak, 12. prosinca 2017.

Nakon što je u Ministarstvu turizma održana prezentacija projekta nadogradnje postojećeg Interpretacijskog centra Picokijade u utvrdi Stari grad, stigla je i odluka o odabiru i sufinanciranju našeg projekta u iznosu 400.000,00 kuna.

Naš projekt je nalazi se među svega 24 odabrana projekta posjetiteljskih centara predviđenih za financiranje u 2017. godini.

Ukupna vrijednost projekta je 2,1 mil kuna, a kako se sljedeće godine obilježava 50. obljetnica Legende o Picokima i 10. obljetnica od dobivanja znaka Europske destinacije izvrsnosti, cilj je do Picokijade završiti ovaj projekt koji je zapravo nadogradnja postojećeg centra.

Projektom se predviđa rekonstrukcija zapadnog zida s kulom na mjestu gdje se sada nalaze drvene kulise, a rekonstrukcijom bi se dobila i kula s vidikovcem te moderna suvenirnica. Projekt ima i segment nadogradnje proširene stvarnosti kojom bi se postigla dodatna atraktivnost u interpretaciji postojećih kulturnih sadržaja koje nudi Stari grad.

Stari grad sa svojom turističkom ponudom postaje sve značajnija destinacija kako u Đurđevcu, tako i u regiji. Ovim dodatnim ulaganjem želi se nastaviti pozitivan trend u razvoju inovativnih turističkih sadržaja i interpretacija sve popularnije kulturne i prirodne baštine.