Projekt Poduzetničkog inkubator Đurđevac nastavlja s radom


Ponedjeljak, 16. listopada 2017.

 

Nakon što je prošlog mjeseca u Vladi Republike Hrvatske svečano potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog inkubatora Đurđevac, nastavlja se sa radom na projektu. U sklopu navedenog projekta planira se do kraja godine raspisati nabava za izradu izvedbenog projekta te zapošljavanje jedne osobe koja će raditi na projektu poduzetničkog inkubatora.

Podsjetimo, projekt Poduzetnički inkubator Đurđevac vrijedan je 8,8 mil. Kn, a sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 8,6 mil. Kn. www.strukturnifondovi.hr

Projekt je još prošle godine prijavljen na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a radi se o projektu  u sklopu kojeg će se izgraditi nova, moderna poslovna zgrada u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator.

Na površini od 650 m2, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika.

U Inkubatoru će biti oko 20 funkcionalnih jedinica, uključujući ured za voditelja inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike. Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.

Projektom želimo mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, te će kroz svoje poslovanje doprinijeti kvaliteti života u Đurđevcu. Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.