Projektom Maslačak za sve osigurat će se poslijepodnevni rad vrtića, novi kratki programi i zaposlenje novih 10 osoba


Subota, 28. travnja 2018.

Grad Đurđevac je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Maslačak prijavio projekt Maslačak za sve na Javni poziv Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojim će se osigurati poslijepodnevni rad vrtića za jednu mješovitu grupu od 20 djece.

Potreba za poslijepodnevnim radom vrtića rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života, te će novo radno vrijeme dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka servis.

Projektom će se unaprijediti i pet postojećih kratkih programa, a to su engleski, zbor, sportsko-ritmička, etno-tradicijska i vjerska grupa, te se planira uvesti novih šest novih programa: njemački, likovna, informatička, eko, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima.

Budući da Dječji vrtić Maslačak raspolaže dostatnim prostorom za provedbu aktivnosti koje obuhvaćaju cijelo potkrovlje, ovim projektom planira ga se i dodatno opremiti sukladno potrebama pojedinog programa. Ovaj projekt omogućit će i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvatit će vremensko razdoblje od 30 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je oko 5,1 mil. kuna, a očekuje se da će se projekt financirati u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda.