Počinje era ženskog nogometa u Đurđevcu


Srijeda, 23. kolovoza 2017.

U Đurđevcu je u ožujku osnovan prvi ženski nogometni klub - ŽNK Graničar.

Osnovana je seniorska ekipa koja se priprema za igranje 2. HNL za žene u sezoni 2017/18 godina. Usporedno sa seniorskom ekipom redovno trenira i mlađi uzrast kadetkinja, a klub broji ukupno 25 nogometašica. Klub je osnovan s ciljem da se popularizira i afirmira ženski nogomet u Đurđevcu i njegovoj okolici.

Razvojem ženskog nogometa želi se doprinijeti razvoju sporta, razvoju same sredine, te se kvalitetnim radom želi promicati ženski nogomet tako da i naša sredina postane prepoznatljiva po njemu.

U dogledno vrijeme planiraju se osnovati i dva mlađa uzrasta i to uzrast 9-12 godina i uzrast 13-16 godina koji će se kasnije uključiti u službena takmičenja.

Prvi nastup naše ekipe biti će na malonogometnom turniru u Hercegovcu u konkurenciji s ekipom iz Petrinje, Bjelovara i ekipom domaćina i to u subotu 26. kolovoza, dok će prvi nastup i prezentacija velikog ženskog nogometa biti u Đurđevcu u nedjelju 27. kolovoza i to protiv ekipe ŽNK Lepoglava u 17,00 sati na nogometnom igralištu u Đurđevcu.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje nogometa da svojim prisustvom i navijanjem podrže naše nogometašice na njihovom prvom nastupu na domaćem terenu.