Prvi dan za školarce: Grad razveselio učenike poklonima za ljepši osmijeh, a prvašiće s pernicama


Ponedjeljak, 9. rujna 2019.

Nakon ljetnog odmora za 662 učenika Osnovne škole Đurđevac, te 15 učenika Područne škole Suha Katalena koja pripada OŠ Kloštar Podravski započela je nova školska godina.

Danas je bio poseban dan za čak 78 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu. Za učenike prvog razreda priređen je svečani doček i prigodni program dobrodošlice u sportskoj dvorani škole, a koji su pripremili stariji učenici.

Ove godine je upisano 68 učenika u matičnu školu, jedan učenik u PŠ Budrovac, dva učenika u PŠ Mičetinac, četiri učenik u PŠ Čepelovac, dva učenika u PŠ Sirova Katalena, četiri učenika u PŠ Suha Katalena i jedan učenik u Odjele za djecu s teškoćama koji su danas po prvi puta sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljima.

Učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je istaknuo kako je prvi dan nastave velik i značajan događaj u životu svakog djeteta, ali i njihovih roditelja stoga je svim prvašićima poželio mnogo novih prijateljstava i sreće u školovanju.

-Dragi učenici, želimo Vam sretan povratak u školske klupe, puno motivacije i znatiželje u radu i učenju te da vrijeme provedeno u školi iskoristite za učenje, druženje i stvaranje novih prijateljstava. Ova naša novo obnovljena škola je dokaz odlične suradnje između Grada Đurđevca i naše škole koja se može vidjeti u svim našim učionicama, novim nastavnim kabinetima, u dvorani, novoj knjižnici, a ponosan samo što od ove nastavne godine naša škola nosi ime našeg osnivača – Osnovna škola Đurđevac- rekao je ravnatelj Domišljanović.

-Sve ovo ne bi bilo moguće bez Grada koji je od kad je preuzeo osnivačka prva u našu školu uložio 10 mil. kuna. Naši učenici će imati kvalitetno obrazovanje kroz kvalitetan rad i nastavu uz najbolju opremu i educirane učitelje. Dragi roditelji vjerujemo da će naša suradnja imati zajednički cilj, a to je dobrobit Vašeg djeteta- rekao je ravnatelj.

- Prvi dan škole je nešto što se pamti cijeli život i svi ste zasigurno puni novih doživljaja i emocija. Zahvaljujem se ravnatelju i djelatnicima škole na odličnoj suradnji i kontinuiranom radu na obogaćivanju dodatnih sadržaja u našoj školi. Grad kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje, pa osim ulaganja u materijalne uvjete svake godine osiguravamo 500.000,00 kuna u proračunu za nabavu udžbenika i radnih bilježnica. Ove godine je Vlada osigurala nabavu udžbenika stoga smo mi osigurali besplatne radne bilježnice i materijale za sve učenike te smo tako potpuno oslobodili roditelje od odlaska u knjižaru i kupnje istih. Sve učenike na njihovim klupama već čekaju pripremljene knjige i radne bilježnice. Nisam siguran, ali možda smo i jedini grad koji s 500 kuna sufinancira nabavu udžbenika i za sve srednjoškolce s područja grada, te nabavu radnih materijala za učenike koji polaze Odjele za djecu s teškoćama. Zbilja možemo biti ponosni na tu činjenicu. Želim svima vama puno uspjeha u novoj školskoj godini, a vama prvašići osim uspjeha želim da ovaj dan pamtite po lijepim i sretnim trenutcima- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svim prvašićima je podijelio raznobojne pernice, reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima, jabuke  i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

Podršku najmanjim đurđevačkim osnovnoškolcima svojim dolaskom dao je i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

I ostale je učenike na školskim klupama dočekala četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube.

- Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Brojne statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi, a kako bi se to promijenilo u našem gradu, Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Đurđevac od početka  školske godine kreće sa edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. I ove godine želimo biti grad s najljepšim dječjim osmijehom- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na kraju školske godine učenici će dobiti  i diplomu, što su se hrabro i odvažno usprotivili svim karijesima.