Pustinjski rendžeri spremni za dolazak deva


Četvrtak, 15. prosinca 2016.

Pustinjski rendžeri danas su svojim vještinama i znanjem o devama, Đurđevačkim peskima i utvrdi Stari grad pokazali da su potpuno spremni za dolazak deva i posjetitelja. Rendžeri će za vrijeme Adventa u Đurđevcu "patrolirati" oko utvrde te će posjetiteljima dijeliti informativne letke i pomagati oko deva.

Projekt Pustinjskih rendžera provodi se u suradnji s Gradom Đurđevcom, Turističkom zajednicom, Osnovnom školom, Javom vatrogasnom postrojbom i DVD-om Đurđevac koji je nositelj ovog projekta. Novoosnovani odred malih rendžera je još jedan od prepoznatljivih simbola i ukrasa našeg grada.

U ovom odredu trenutno je 15 rendžera koji su pokazali želju i htjenje za čuvanjem našeg turističkog djela grada u koji spada prostor oko utvrde Stari grad, Borik i Đurđevački peski. Rendžeri su opremljeni prepoznatljivim maskirnim odorama, a već su prošli brojne vatrogasne vježbe i obuku gdje su stekli razne vještine.

Mali rendžeri još jednom su pozvali sve da dođu, 16. prosinca u 16 sati na dugo očekivani događaj dolaska deva u Hrvatsku Saharu.