Radni sastanak: nastavak suradnje Muzeja Grada Đurđevca s Akademijom likovnih umjetnosti Zagreb


Četvrtak, 3. siječnja 2019.

Ovog četvrtka na inicijativu Grada Đurđevca i Muzeja Grada Đurđevca održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel, dekan Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba Tomislav Buntak, prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju ALU-a Danko Friščić te Mio Vesović, istaknuti novinski fotograf, koji iza sebe ima desetke samostalnih i skupnih izložaba fotografija.

Nastavak je to dugogodišnje suradnje s profesorima i studentima Akademije likovnih umjetnosti, koja uvijek iznova iznjedri svježe ideje i nadasve originalne projekte. Tako je jedna od glavnih  tema ovog sastanka bila i Noć muzeja koja se ove godine održava 1. veljače. Večer je to kada su vrata svih muzeja u Hrvatskoj otvorena za sve posjetitelje, a uz stalni postav moći će se razgledati i posebni sadržaji koje naš muzej priprema u suradnji sa njima. Najava je to večeri koju nikako ne bi smjeli propustiti.

Naši gosti ostali su ugodno iznenađeni bogatstvom kluturnih sadržaja koje nudi Đurđevac, ali i Muzej Grada Đurđevca koji je nakon izložbe Picassa uspješno organizirao i izložbu Chagallovih djela čime se svrstao uz bok najvećih muzeja. Osim obilaska izložbe Biblija i stvaranje posjetili su i Interpretacijski centar Picokijade gdje je za uspomenu napravljena i zajednička fotografija.