Radovi na ŠRC-u u završnoj fazi: postavlja se nadstrešnica na tribinama


Srijeda, 23. svibnja 2018.

Na zgradi Športsko-rekreacijskog centra u Đurđevcu u tijeku su završni radovi na bojanju unutarnjih zidova, postavljaju se rasvjetna tijela i podovi, a u tijeku je i postavljanje nadstrešnice iznad sjedećeg dijela tribina.

Također je u tijeku i postava ograde i betonskih opločnika na krovu objekta.

Radovi na objektu su pri kraju, a ubrzo nakon njih kreću radovi na uređenju pristupnog puta i ceste, te okoliša oko objekta sa parkirnim mjestima- rekao je gradonačelnik.

U narednom periodu planiraju se i radovi na podzemnoj infrastrukturi za priključenje objekta za struju, vodu i plin, te radovi na uređenju cjelokupnog okoliša ŠRC-a.

Vrijednost investicije iznosi 8,3 mil. kuna, a radovi su obuhvatili izgradnju novog objekta sa svlačionicama, teretanom, klupskim prostorijama, ugostiteljskim sadržajem i tribinama s 200 sjedećih mjesta.

Raspisana je nabava za opremanje svlačionica, a trenutno je u tijeku i izrada dokumentacije za raspisivanje nabave za postavljanje nove drenaže i travnjaka na glavnom igralištu. Drenaža je nužna kako bi se riješio i problem odvodnje oborinskih voda jer se za većih oborina na terenu zadržava voda.

Osim namjene za sportske rekreativce projekt ŠRC-a biti će korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša, jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje.

Realizacijom ovog projekta Đurđevac će imati kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu te će privući brojne sportaše i rekreativce.