Radovi prate zadane rokove: kružni tok u ulici Tina Ujevića pomalo poprima svoj konačan izgled


Subota, 7. studenoga 2020.

Nakon što je uklonjen postojeći asfalt, zamijenjene su podzemne instalacije te je asfaltiran kružni tok, na raskrižju u ulici Tina Ujevića krenuli su radovi na postavi rubnjaka te pripremni radovi za izgradnju pješačke staze.

Ovo je bilo jedno od opasnijih raskrižja zbog teže preglednosti, a novi kružni tok će zasigurno smanjiti brzinu prometovanja tim dijelom ulice koja vodi do Dječjeg vrtića Maslačak te će se doprinijeti povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, a najviše pješaka i djece.

-Izgradnja kružnog toka na tom raskrižju je bio prioritet za Grad Đurđevac jer je zbog gustog prometa na tom području bilo manjih prometnih nesreći izazvanih jutarnjom gužvom kod našeg vrtića. Projekt je u cijelosti financiran iz proračuna Grada Đurđevca, a ovo je samo nastavak rješavanja prometnih problema uređenjem raskrižja u cilju povećavanja prometne sigurnosti na području grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kako su radovi na kružnom toku pri završetku, promet se tijekom radova ne zatvara već se kružnim tokom prometuje usporeno. Molimo sve sudionike u prometu za razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja radova.

Kružni tok pomalo poprima svoj konačni izgled, a kako sada izgleda pogledajte u foto galeriji ispod teksta.