Radovi pri završetku na zgradi Poduzetničkog inkubatora: moderna ljepotica u centru grada


Četvrtak, 22. kolovoza 2019.

Sve je bliži završetak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Đurđevcu. Nakon završetka soboslikarskih radova ovaj tjedan u tijeku su radovi na postavi vanjskih lamela na zgradi Poduzetničkog inkubatora.

Izgrađeno je 750 metara kvadratnih prostora u koji će početkom jeseni kada se planira dovršetak radova, smjestiti 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika.

U Poduzetničkom inkubatoru će biti smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

-Iznimno sam zadovoljan dinamikom radova i lijepim vremenom koje je za sada na našoj strani, a mislim da su i građani zadovoljni te se svaki tjedan iznenade napretkom radova. Želja nam je da ovaj projekat potpomogne osnivanju novih poduzeća u našemu gradu. Prema izgledu zgrade Poduzetničkog inkubatora i okoliša možemo si već sada predočiti kako će jednog dana izgledati i okoliš oko Doma kulture, ali i budući trg . Mislim da se svi slažu da će ova zgrada bit će to još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

– Na poziv za iskaz interesa za prostore zaprimljeno je i više zahtjeva od broja prostora koje imamo, tako da smo sigurnu da će se prostori inkubatora nakon izgradnje odmah popuniti. Inkubator bez ljudi koji će u njemu napraviti svoje prve poduzetničke pothvate je samo lijepa zgrada koja ne ispunjava svoju svrhu, a naš će inkubator u potpunosti ispuniti svrhu s prvim danom otvaranja – rekao je gradonačelnik.

Predviđeni rok završetka radova je početak jeseni 2019.kada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena i opremljena te da u nju uđu prvi stanari.