Raščišćeno izgorjelo krovište Obrtničkog doma, uskoro kreću radovi na rekonstrukciji


Četvrtak, 10. svibnja 2018.

Nakon požara krovišta na Obrtničkom domu Đurđevac pri kraju su radovi na raščišćavanju prvog kata Obrtničkog doma.

Troškovi vatrogasne intervencije iznose oko 23.000,00 kuna, dok će ukupni troškovi raščišćavanja i strojeva iznositi oko 90.000,00 kuna.

Na zgradi je nastala materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, a nakon požara uklonjena je izgorjela krovna i stropna konstrukcija, te crijep. Trenutno je u tijeku izrada troškovnika za potrebne radove na rekonstrukciji, te statičkog proračuna, a nakon što se prikupe ponude krenut će se sa radovima na zgradi. Ukupna cijena radova na rekonstrukciji će biti poznata nakon što pristignu ponude, a o čemu ćemo obavijestiti javnost.

Stropna nosiva konstrukcija iznad prvog kata izvest će se od čeličnih profila koji će biti obloženi knauf pločama, te drvenim elementima iznad na koje će se stavljati podna obloga za buduće tavanske prostorije koje se planiraju staviti u funkciju. Predviđena je drvena krovna konstrukcija izvedena kako je bila i prije požara.

Zbog statike čitave zgrade predviđeno je korištenje lakših materijala, a ne betona. Planirani završetak svih radova na zgradi je početkom srpnja ove godine.

Kako je zgrada osigurana, ne očekuju se nikakve financijske štete.