Razlistaj se: Gradska knjižnica Đurđevac pripremila bogat program u Mjesecu hrvatske knjige


Srijeda, 14. listopada 2020.

Iako se iz knjižnica uvijek čuje glas za poticanje čitanja, tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga koliko svake godine traje manifestacija Mjesec hrvatske knjige, Gradska knjižnica Đurđevac nastoji još intenzivnije govoriti i promovirati knjige i čitanje.

Tako glavna tema ovogodišnje manifestacije nosi naziv Razlistaj se!, a cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

U obilježavanju manifestacije i ove godine tradicionalno sudjeluje više od 200 knjižnica diljem Hrvatske, s ukupno 2000 prijavljenih programa. Gradska knjižnica Đurđevac također se uključila u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige pripremivši za javnost bogat kulturni program kojim se intenzivnije želi naglasiti važnosti čitanja, knjige i znanja općenito.

-Kako bi što kvalitetnije provodili programe, povezali smo se sa svojim mnogobrojnim suradnicima i partnerima u cilju popularizacija čitanja. Osim osnovnih programa poticanja čitanja i promicanja važnosti knjige i knjižnica te knjižničnih usluga, poput raznih radionica, igraonica te predavanja za djecu svih dobnih skupina, edukativnih predavanja, izložbi, akcija nagrađivanja najčitatelja, bibliokofera i dostave knjiga u sklopu projekta Knjiga vam kuca na vrata, dio programa je posvećen i udrugama te njihovim projektima- rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u manifestaciji obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac. Sigurni smo da će svatko iz bogatog kulturnog programa pronaći nešto za sebe.

Proslov za programsku knjižicu Mjeseca hrvatske knjige 2020. napisala je naša cijenjena sugrađanka i pjesnikinja Božica Jelušić.