Razvojem infrastrukture do razvoja turizma: kreće 2. faza asfaltiranja ceste Mičetinac- Čepelovac


Nedjelja, 4. studenoga 2018.

Grad Đurđevac je još početkom godine uspješno osigurao 7,4 mil. kuna bespovratnih sredstava iz Europske unije i to za građenje nerazvrstane ceste koja će spojiti prigradska naselja Mičetinac i Čepelovac. Cijela dionica duga je oko 9,6 kilometra, a uz nju se nalazi preko 600 klijeti s vinogradima, šumama, voćnjacima i oranicama.

Nakon što je završena prva faza radova u kojoj je asfaltirano 1,1 km ceste, napravljena je priprema posteljice te se sutra kreće s asfaltiranjem dodatnih 2,5 km, a radove je ovaj tjedan obišao gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Spojit ćemo oko ukupno 600 klijeti koje će imat pristup novoj cesti. Svi će imati i mogućnost priključka na električnu mrežu i vodu i to će biti preduvjeti za razvoj turizma i ugodan boravak u prirodi. Gotovo 10 kilometara koji će se sada asfaltirati, uz 16-ak kilometara već asfaltiranih cesta dolazimo do broja od 26 kilometara asfaltiranih nerazvrstanih vinogradarskih cesta. U tom pravcu želimo ići i dalje kroz projekte biciklističkih staza. Cilj nam je asfaltirati svih 70-ak kilometara vinogradarskih cesta koje imamo na području Grada  – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je naglasio kako je zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

Provođenjem projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste, postići će se značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskih naselja Mičetinac i Čepelovac te će se osigurati infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti. Rekonstrukcija ceste pozitivno će utjecat i na razvoj turizma i povećanje smještajnih kapaciteta.

-Razvoj infrastrukture je temelj za razvoj turizma. Ovo je jedan biser kontinentalnog dijela Hrvatske koji na obroncima Bilogore skriva oko 2000 klijeti. Ovdje je oduvijek bio važan mir i uživanje u prirodi, što će biti i što jest temelj turizma kod nas. Mi se lagano, ali sigurno pozicioniramo kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske. Izgradnja ove prometnice je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma – rekao je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca i saborski zastupnik.

Ovim putem pozivaju se i ostali vinogradari s područja između Mičetinca i Čepelovca da se međusobno povežu i organiziraju kako bi u suradnji s Gradom trajno riješili pitanje održavanje nerazvrstanih cesta po odvojcima na tom području.

Podaci o vlasnicima koji su zainteresirani za suradnju prikupljaju se na broj telefona 048/811-052 ili e-mail: grad@djurdjevac.hr.