Rješavanje problema oborinskih voda: u Ciglenskoj krenuli radovi na postavljanju rubnjaka uz kolnik i pripremni radovi za stazu


Utorak, 24. rujna 2019.

Gradonačelnik Hrvoje Janči te saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković zajedno sa predstavnicima izvođača radova iz Komunalnih usluga obišli su Ciglensku ulicu u kojoj je krenula sljedeća faza radova na projektu izgradnje sustava oborinske odvodnje.

Trenutno su u tijeku radovi na zamijeni posteljice i postavi cestovnih rubnjaka, a cesta će se proširiti za pola metra te će se oborinska odvodnja usmjeriti u novu kanalizacijsku mrežu koja je izgrađena prošle godine.

Paralelno će se izvoditi i radovi na pripremi posteljice pješačke staze nakon čega će krenuti asfalterski radovi te uređenje zelenih površina.

-Radi se o značajnom projektu za Grad Đurđevac i stanovnike Ciglenske ulice koji su nakon 30 godina susretanja s istim problemom, zaslužili da se isti i riješi. Proširiti će se cesta, izgraditi staza i nogostup, te urediti kolni prilazi, a Ciglenska ulica će postati jedna od ljepših ulica u Gradu Đurđevcu- rekao je Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća.

-Radi se o jednoj od najstarijih ulica u Gradu Đurđevcu. Kao i do sada Grad će nastaviti surađivati s građanima u pogledu  uređenja kolnih prilaza na način da će vlasnici nekretnina biti oslobođeni plaćanja dijela komunalne naknade i komunalnog doprinosa  za sudjelovanje u uređenju javne površine što uključuje pripremu posteljice, asfaltiranje te postavljanje betonskih rubnjaka. Idući tjedan djelatnici Grada Đurđevca obići će sve vlasnike kuća u ulici kako bi se upisali svi zainteresirani za ovu mjeru - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na lijevoj strani ulice planira se izgraditi nogostup i staza, a na desnoj strani ulice postaviti će se rubnjaci i slivnici kako bi se zahvatile oborinske vode koje predstavljaju ogroman problem stanovnicima Ciglenske ulice.