Sa županijom usuglašen model sufinanciranja Tima 2 hitne medicinske službe


Utorak, 21. studenoga 2017.

U prostorijama Koprivničko- križevačke županije jučer je održan sastanak na temu sufinanciranja Tima II hitne medicinske službe.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sastao se s predstavnicima križevačkog i đurđevačkog područja, saborskim zastupnikom Željkom Lackovićem, gradonačelnicima Mariom Rajnom i Hrvojem Jančijem te načelnicima općina, kako bi razgovarali o financiranju Timova 2 za navedena područja te uspostava Tima 2 za đurđevačko područje.

Podsjetimo kako je početkom ovog mjeseca održan sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, na kojemu je dogovoreno uvrštenje Đurđevca u mrežu Tima 2 hitne medicinske službe te je Ministarstvo najavilo pomoć oko financiranja.

Ukupni troškovi uspostave Tima 2 na đurđevačkom području iznose oko milijun i pol kuna, a ministarstvo će osigurati 50% sredstava. Svi sudionici sastanaka složili su se oko važnosti ove inicijative te je dogovoreno zajedničko sufinanciranje preostalog dijela od 50% u kojemu bi sudjelovali gradovi Križevci i Đurđevac, okolne općine te županija.