Sanirana i uređena prometnica u Ul. M.P. Miškine: gradonačelnik Janči i predsjednik Gradskog vijeća Lacković obišli radove


Subota, 9. ožujka 2019.

Pri završetku su radovi na sanaciji nastalih oštećenja na asfaltiranoj prometnici duž ulice Mihovila Pavleka Miškine pa sve do Lovačkog doma Peski.

Lijepo vrijeme gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud i predsjednik Mjesnog odbora Novo selo Darko Jalžabetić iskoristili su kako bi zajedno obišli završne radove na cesti.

Ovi radovi su iskorišteni i kako bi se uredio i proširio ulaz u Ulici Mihovila Pavleka Miškine koji je bio preuzak, ali i uništen od prolaska teretnih vozila. Idući tjedan planiraju se do kraja urediti bankine uz prometnicu, ali i poravnati i urediti šljunčana prometnica koja spaja ovu ulici sa Ulicom Mladosti kod Staroga grada.

-Zadovoljni smo što je proširen ulaz u Ulicu Mihovila Pavleka Miškine jer tom ulicom do svojih polja prolaze brojni poljoprivrednici, među kojima sam i ja, te je do sada bilo otežano skrenuti u ulicu s velikim poljoprivrednim strojevima. Unatrag nekoliko godina Novo selo je stvarno dobilo potrebnu komunalnu infrastrukturu i veliko dječje igralište koje je postalo okupljalište naše djece- rekao je zadovoljno predsjednik Mjesnog odbora Darko Jalžabetić.

-Krenuli smo s kružnim tokom, izmjenom plinskih i vodovodnih cijevi, uređenjem staze, asfaltiranjem malih ulica u kvartu Novo selo, izgradnjom i uređenjem velikog dječjeg igrališta, te nam je ostala ulica Mihovila Pavleka Miškine. Njezino uređenje je zapravo nastavak suradnje s Mjesnim odborom, ali i Hrvatskim šumama čije se šume i Lovački dom nalaze na kraju ove ulice. Hrvatske šume krenule su u proširenje ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta na lovačkom domu te će tako obogatiti i proširiti turističku ponudu grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Grad i Hrvatske šume zaista imaju dobru suradnju na svim projektima. Ova prometnica je bitna i za Hrvatske šume, ali i za nas. Brojni izletnici i rekreativci koriste ovaj pravac za opuštanje i uživanje u prirodi. Planira se i uređenje kanala u suradnji s Hrvatskim vodama koji prolaze uz prometnicu, a koji su godinama zapušteni. Njihovi nasipi bi se u budućnosti mogli iskoristiti kao šetnice- rekao je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Obilazak s predsjednikom mjesnog odbora je iskorišten i kako bi se dogovorili oko daljnjeg uređenja i rasporeda planiranih radova u kvartu.