Na sanjkalištu Sveta Ana predviđene vučnice i staze dostupne tijekom cijele godine


Srijeda, 1. ožujka 2017.

Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o prijavi projekta izgradnje sanjkališta u Svetoj Ani na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Projekt izgradnje sanjkališta nastavak je dugogodišnjeg ulaganja u turistički razvoj najmanjeg prigradskog naselja.

Nakon obnove vodenice sa popratnim sadržajem, te otkupom zemljišta za sanjkalište Grad Đurđevac želi iskoristiti raspisane mjere ruralnog razvoja koje potiču razvoj naselja s manje od 2.000 stanovnika na način da se obogati turistička ponuda. Vrijednost projekta nabave opreme za sanjkalište iznosi 3,5 mil. kuna, a prijavom na mjeru nastoji se sufinanciranje od 90% od ukupnog iznosa iz europskih fondova.

Projektom će se oživjeti sanjkalište koje godinama služi u rekreativne svrhe, a u planu je postavljanje vučnica, postavljanje sustava rampi i tobogana, te uređenje staza za spuštanje koje će se moći koristiti tijekom cijele godine jer će biti prilagođene i za spuštanje na gumenim jastucima.

Sanjkalište će obuhvatiti i sadržaje za rekreaciju, ali i poseban prostor za igranje čime će se obogatiti postojeća ponuda.

Takav sportski sadržaj privući će više gostiju, te daje mogućnost razvijanja radnih mjesta u uslužnim djelatnostima.