Školski medni dan: prvašići učili o pčelama i važnosti meda, a na poklon su dobili staklenku meda i slikovnicu


Srijeda, 12. prosinca 2018.

U Osnovnoj školi Grgurara Karlovčana još je jedno jutro bilo iznimno veselo i slatko za sve prvašiće.

Škola je u suradnji s Gradom Đurđevcom i Klasterom pčelara Poravina organizirala podjelu staklenki meda naših domaćih pčelara te podjelu edukativnih slikovnica koje su dobili od Hrvatske poljoprivredne agencije u sklopu programa „Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka“.

Podjelom meda naši pčelari obilježili su dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Učitelji prvih razreda održali su edukativne radionice o značaju pčelarstva te informirali učenike o važnosti meda i  njegovim nutritivnim vrijednostima. Osim uživanja u slatkom doručku najmlađi su mogli saznati gdje pčele žive, kako se proizvodi med i što rade pčelari.

Ovo je još jedan projekt čiji je cilj potaknuti stvaranje zdravih prehrambenih navika, poručiti zašto je važno i dobro koristiti med u svakodnevnoj prehrani. Ovime nastojimo promovirati zdrave prehrambene navike te dobrobit meda koji kao nepresušni izvor minerala, vitamina, antioksidansa, energije i regenerativnih tvari igra važnu ulogu u životu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Program Školski medni dan u cijelosti je financirala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.