Gradska uprava od sada dostupna i osobama s invaliditetom


Petak, 30. travnja 2021.

Simbolično početak rada Gradske uprave u novim prostorijama započeo je dolaskom Barbare Fuček Leško, dugogodišnjom predsjednicom Gradskog društva osoba s invaliditetom.

Prilikom dobivanja gradskog priznanja za Nagrade za životno djelo 2015. godine izrazila je želju da sve javne ustanove imaju osiguran pristup za osobe s invaliditetom te je napomenula da nikad nije bila u gradskoj upravi niti u gradskoj knjižnici za koju je pristup osobama s invaliditetom osiguran 2014. godine, a od ovog tjedna osiguran je i u gradskoj upravi.

U novu zgradu Gradske uprave, nekadašnju zgradu MUP-a, koja se nalazi u samom središtu Đurđevca, na Trgu svetog Jurja uselile su sve gradske službe. Preseljenjem gradskih službi, uselile su i službe MUP-a, odnosno referada za prijavu boravka i prebivališta, izdavanje osobnih iskaznica i putovnica, izdavanje vozačkih dozvola, referada za oružje, statusna pitanja za strance i državljanstvo te službenici županijskih upravnih tijela, matični uredi, ured za izdavanjem građevinskih dozvola, državni inspektorati, a uskoro seli i savjetodavna agencija za poljoprivredu i hranu.