Koncerti velikih zvijezda, bitka s Turcima i brojni atraktivni programi samo su djelić bogatog programa Picokijade


Ponedjeljak, 11. lipnja 2018.

Već je dobro poznato da ovogodišnji lipanj u Đurđevcu donosi poslasticu u vidu glavnih događaja na jubilarnoj 50. Picokijadi, no program počinje i ranije.

Poznat je puni, detaljni program manifestacije, koji po već dobro uhodanom običaju donosi razne sadržaje za široki spektar ukusa, interesa, dobi i sklonosti.

Glavni događaj je scenski prikaz Legende o Picokima, slavne bitke s Turcima u kojoj je obranjen Đurđevac. Ovogodišnji prikaz bit će najspekrakularniji dosad, a režirat će ga Krešimir Dolenčić, a na rasporedu je 30. lipnja od 22 sata.

Ove su godine osigurani posebno atraktivni koncerti velikih zvijezda, a bit će potpuno besplatni. Petar Grašo zauzet će pozornicu 29. lipnja od 21 sat, Massimo će uveličati subotnju večer koncertom nakon prikaza Legende, od pola noći, a S.A.R.S. će u nedjelju zatvoriti Picokijadu koncertom od 21.30.

Osim tih najatraktivnijih događanja, tu je i mnoštvo raznolikih programa, koji počinju već od 16. lipnja. Sve toga dana započinje dječjom utrkom na biciklima Cin Cin, a tijekom narednih dana bit će tu gastronomskih, sportskih, kulturnih i glazbenih užitaka.

Spomenimo i da je pokroviteljstvo nad jubilarnom 50. Picokijadom prihvatila predsjednica Republike Hrvatske, Vlada Republike Hrvatske i Hrvatski sabor.

Cijeli program pogledajte u nastavku i pronađite nešto za sebe.