Stari grad: prvi ovogodišnji prikaz živih jaslica privukao brojne posjetitelje, nastupila i deva Đurđica


Subota, 21. prosinca 2019.

U Adventskom selu podno utvrde Stari grad u organizaciji Grada i Turističke zajednice održan je Adventski sajam na kojemu su sudjelovali brojni izlagači: OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koji su prezentirali i prodavali prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i  domaće proizvode.

Ovom prilikom uprizorene su žive jaslice, te su tako okupljeni mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa. Scenski prikaz izveli su članovi Gradskog kazališta Đurđevac koji već tradicionalno sudjeluju u prikazu živih jaslica u Đurđevcu. Svojim se pjesmama za pravi božićni ugođaj pobrinuo se zbor mješoviti zbor KUD-a Petar Preradović, sve sekcije.

Okupljeni mališani posebice su uživali gledajući domaće životinje, postavljene uz same jaslice, a zvijezda večeri ipak je bila deva Đurđica kojoj su pripale simpatije ne samo mališana već i odraslih.

Posjetitelji su se mogli okrijepiti čajem, kuhanim vinom i fritulama te se okušati na klizaljkama.

Nakon uprizorenja živih jaslica, Đurđevčani su uživali i u koncertu grupe The Fusion.

Oni koji su propustili žive jaslice mogu ih posjetiti već u subotu, 21. prosinca ispred Društvenog doma Suha Katalena s početkom u 18,00 sati.