Stožer civilne zaštite RH donio odluku o uvođenju e-propusnica: uvjeti i načini izdavanja propusnica


Petak, 3. travnja 2020.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. U skladu s Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere:

  • socijalnog distanciranja
  • ne zadržavanja na javnim prostorima
  • posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

Sve pravne i fizičke osobe koje su izdale propusnice do dana stupanja na snagu ove Odluke, dužne su najkasnije do 5. travnja 2020. sve izdane propusnice zamijeniti e-Propusnicama.

Podsjećamo građane s područja Grada Đurđevca da se izdaju propusnice SAMO za one koji prebivalište napuštaju iz vitalnih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane, te ostalih osnovnih potrepština (izvan mjesta prebivališta).

Građanima s područja prigradskih naselja grada Đurđevca ne trebaju propusnice za kretanje do Đurđevca i pripadajućih naselja, no ipak i tu morate ograničiti svoje kretanje samo na nužno kao što je odlazak na posao, odlazak u trgovinu, ljekarnu i sl.

Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.

-Sve do sada izdane propusnice vrijede do ponedjeljka, 6. travnja, a propusnice koje je u prethodnom razdoblju izdao Stožer civilne zaštite Grada Đurđevca na zahtjev građana tokom današnjeg dana će se ponovno unesti u sustav te će ti građani na mail dobiti stare propusnice, ali s novim važećim kodom te ne trebaju podnositi nove zahtjeve. Svi oni koji su podnosili zahtjev osobno na porti Gradske uprave jer nemaju pristup sustavu svoje nove propusnice mogu podići od ponedjeljka u 11 sati na porti. Sve zahtjeve nastojimo obraditi i odobriti u roku od 24 sata te svakodnevno pristiže veliki broj zahtjeva pa molimo građane za strpljenje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Način podnošenja zahtjeva putem:

  1. sustava e građani- e-Propusnice,
  2. ukoliko netko nema pristup sustavu može poslati Zahtjev i na mail grad@djurdjevac.hr, a u iznimnim situacija može se predati i Zahtjev osobno na porti Grada u redovno radno vrijeme od 8 do 16 sati.