Subotnje jutro u znaku Medvenog dena i izbora za najpčelicu na trgu u Đurđevcu


Četvrtak, 17. listopada 2019.

Grad Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca, Klaster pčelara Podravina i Pčelarska udruga Bagrem pozivaju vas na  tradicionalni 16. Đurđevečki medveni den i  Županijsko ocjenjivanje meda koje  će se održati 14. listopada u 10,00 sati na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu.

Posebnost ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bit će izlaganje inozemnih gostiju iz Slovenije i Mađarske te gastro kutak –  medeni doručak.

Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter. Osim što će posjetitelji moći uživati u bogatom programu, moći će i na štandovima  razgledati, kušati i kupiti  pčelinje proizvode.

Prigodnim programom predstavit će se Dječji vrtić Maslačak Đurđevac, Dječji vrtić Pčelica Molve, Dječji vrtić Zrno Virje, Dječji vrtić Bubamara Kalinovac, Dječji vrtić Fijolica Novigrad Podravski, Dječji vrtić Bregunica Novo Virje i Osnovna škola Đurđevac.

Nakon programa održat će se izbor za Naj pčelicu i svečana dodjela priznanja i medalja pčelarima.  Za sve zainteresirane medare i građane održat će se dva predavanja: Predavanje i savjetovanje na temu unaprjeđenja pčelarenja, te predavanje o najopasnijoj bolesti pčela i pčelinjeg legla (Američka gnjiloća).

Pozivamo Vas sve u Đurđevac na 16. Đurđevečki medveni den.

Medno!

PROGRAM MANIFESTACIJE

10,00- OTVARANJE 14. ĐURĐEVEČKOG MEDVENOG DENA

10,15- SVEČANA DODJELA PRIZNANJA I MEDALJI PČELARIMA

10,45 - PROGRAM VRTIĆA I ŠKOLA

11,30- IZBOR NAJ PČELICE

10,00-12,00 - GASTRO KUTAK- MEDENI DORUČAK

- PREDAVANJA  I SAVJETOVANJE NA TEMU UNAPRJEĐENJA PČELARENJA

12,00- PREDAVANJE PROF.DR.SC. IVANE TLAK GAJGER O NAJOPASNIJOJ BOLESTI PČELA I PČELINJEG LEGLA - TEMA: AMERIČKA GNJILOĆA-Utvrda Stari grad