Sudjeluj i ti u scenskom prikazu Legende o Picokima


Utorak, 12. lipnja 2018.

Uprizorenje Legende o Picokima ima trajni status kulturnog nematerijalnog dobra Republike Hrvatske i traje svih ovih godina zahvaljujući tome što u njoj svake godine sudjeluju brojni amateri, članovi udruga i stanovnici đurđevačke Podravine i naše županije.

Organizacijski odbor ovogodišnje Picokijade poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u scenskom prikazu Legende o Picokima da dođu 22. lipnja (petak) u 19,00 sati do utvrde Stari grad, kako bi se izradio popis svih sudionika scenskog spektakla, te dogovorio raspored proba.

Udruge koje će sudjelovati organizirano ne moraju dolaziti u punom sastavu, već je dovoljno da ispred svake udruge dođe jedan predstavnik sa popisom sudionika.

Popis mora sadržavati slijedeće podatke:

– ime i prezime svakog sudionika,

   te datum rođenja radi osiguranja istih.

Podsjećamo da će ovu jedinstvenu priredbu na otvorenom, s 300 statista-kulturnih amatera Podravine i regije, a na tekst Vida Baloga ove godine režirati jedan od najpoznatijih hrvatskih redatelja, majstor spektakla, Krešimir Dolenčić, rođeni Picok koji je ovom prilikom najavio brojna iznenađenja i nove scene u prikazu.