Udruga žena Suha Katalena preko projekta osigurala nabavu i postavu novog dječjeg igrališta


Petak, 30. ožujka 2018.

Udruga žena Suha Katalena realizirala je projekt Zajedno do zelenog osmijeha koji je izabran za sufinanciranje u sklopu programa Zeleni pojas- natječaja za projekte u području zaštite okoliša i prirode u 2017. godini u organizaciji Ine- industrije nafte d.d.  Ovaj natječaj se održava od 2014. godine, a ovogodišnji se natječaj po prvi puta odvijao on-line i prijave su se vršile isključivo preko Zeleni pojas web stranice (www.ina.hr/zeleni pojas.hr).

Projekt je obuhvatio aktivnosti  uređenja dječjeg igrališta  u Suhoj Kataleni u blizini Društvenog doma. Tako su najmlađi mještani Suhe Katalene ovaj tjedan sa radošću dočekali postavljanje novih sprava na dječjem igralištu.

Postavljene su ljuljačke, vrtuljak, gljive za preskakivanje  i dva koša za smeće. Početak projekta Zajedno do zelenog osmijeha bio je u listopadu 2017. godine a od tada su vrijedne članice Udruge žena Suha Katalena  zajedno sa mještanima realizirale aktivnosti uređenja dječjeg igrališta na površini od 650m² na kojoj su posijale travu, zasadile 100 mačuhica, 20 Lovor višnja i dva stabla Catalpe.

Cilj projekta je unositi dalekosežne promjene u vidu poboljšane brige o okolišu koje će djeca učiti i usvajati kroz igru, što će u daljnjem pogledu pozitivno djelovati na jačanje svijesti  o zaštiti okoliša i prirode- rekla je Gabriela Kralj Bartovčak , predsjednica Udruge žena Suha Katalena.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 22.000,00 kuna od kojih je 17.000,00 kuna sufinancirala INA- industrije nafte d.d. dok je preostali dio sufinancirao Grad Đurđevac koji je prepoznao potrebu za uređenjem dječjeg igrališta u Suhoj Kataleni.