Sustavi odvodnje na području grada Đurđevca ovaj vikend izdržali najveće oborine


Nedjelja, 18. ožujka 2018.

Čelni ljudi Grada Đurđevca, gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković zajedno s direktorom Komunalija, Tomislavom Kolarićem obišli su vodne građevine i sustave odvodnje na području grada koji su ovaj vikend bili pod velikim opterećenjem zbog obilnih padalina i topljenja snijega.

Na području grada postoje miješani sustavi odvodnje u kojima se miješa kanalizacijska i oborinska voda, a koji u situacijama preopterećenosti stvaraju probleme građanima.

Unatoč velikoj količini vode sustav je izdržao najveći vodeni val koji je kroz Đurđevac prošao u subotu.

Ove godine Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim vodama kreće u projekt kojim će se u cijelosti odvojiti kanalizacijska i oborinska odvodnja u Vinogradskoj ulici na Ledinama.

U prvoj fazi projekta planiraju se urediti odvodni kanali koji prolaze Poslovnom zonom B do Basaričekove ulice, a u drugoj fazi će se u cijelosti rasteretiti središte grada od voda koje kod jakih oborina prolaze retencijom u neposrednoj blizini Staroga grada. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 3 mil. kuna, a nakon dovršetka projekta moći će se zacijeviti kanal koji prolazi u blizini ŠRC-a, te će se na taj način stvoriti prostor za izgradnju planiranog pomoćnog terena.

Kanali niže kategorije važnosti na području grada nezadovoljavajuće se održavaju, te će Grad zatražiti od nadležnih osoba pokretanje radova na uređenju kanala koji su vrlo bitni u ovakvim kišnim periodima.