MRRFEU: potpisan ugovor za projektnu dokumentaciju uređenja okoliša Staroga grada


Srijeda, 23. svibnja 2018.

Danas je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave potpisala 264 ugovora ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za lokalne razvojne EU projekte.

U ime Grada Đurđevca ugovor za projekt „Izrade projektno-tehničke dokumentacije za krajobrazno uređenje okoliša Staroga grada u Đurđevcu“ potpisao je voditelj Odsjeka za gospodarstvo i javnu nabavu Martin Mahović. Ukupna vrijednost projekta iznosi 200.000,00 kuna od čega će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirati projekt sa 100.000,00 kuna dok je preostalih 100.000,00 kuna osigurao Grad u svome proračunu.

Projektom krajobraznog uređenja se želi urediti cjelokupni okoliš Starog grada, uvažavajući potrebe scenskog uprizorenja Legende o Picokima, pravilno vrednujući i prezentirajući biološku raznolikost i specifičnost tzv. vlažnih livada, ali staviti u rekreativnu i uporabnu funkciju one dijelove okoliša Starog grada koji su do sada bili potpuno nepristupačni.

Ono što je zanimljivo je da se unutar projekta predviđa i formiranje jezera sa dodatnim sadržajima pored utvrde.

 

 

„Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije“.