Sveta Ana: na svečanoj sjednici Mjesnog odbora gradonačelnik Janči najavio nastavak ulaganja i realizaciju planiranih projekta


Nedjelja, 26. srpnja 2020.

U Društvenom domu u Svetoj Ani održana je svečana sjednica Mjesnog odbora Sveta Ana. Sjednici je uz brojne mještane i njihove goste prisustvovao i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Predsjednik mjesnog odbora Veljko Miletić osvrnuo se na rad u protekloj godini i iznio planove za buduće razdoblje.

-U suradnji sa Udrugom žena Svetojanke  i DVD-om Sveta Ana mjesni odbor je i ove godine radio na uređenju svoga mjesta tako smo nabavili 1000 komada sadnica cvijeća u jesen i 1300 komada sadnica cvijeća ovog proljeća kojim se je uljepšalo naše mjesto oko vodenice, društvenog doma crkve i dječjeg igrališta, a koje nam je donirao Grad Đurđevac. Cvijeće su zasadile naše vrijedne članice Udruge žena Svetojanke.

-U suradnji sa Turističkom zajednicom grada Đurđevca i ove godine održana je manifestacija Kolinje fest na kojoj su sudjelovale udruge sa područja grada Đurđevca, te su nas i tom prilikom posjetili mnogi gosti. Čim je to bilo moguće krenuli smo sa pripremama za naše manifestacije Dani Svete Ane u sklopu kojih je i naša najpoznatija manifestacija Dani zlevanke koja je i ove  godine privukla mnogobrojne goste, a za poštivanje svih propisanih epidemioloških uvjeta bio je zadužen naš DVD Sveta Ana. Zahvaljujući gradu Đurđevcu nabavljena je višenamjenska sprava sa toboganom i ljuljačkama za najmlađe Svetojančane – rekao je Veljko Miletić.

Za najveći doprinos u razvoju, promociji te uređenosti mjesta u prošloj godini priznanje su dobili: Đuro Kolar, Pejo Tolić i Foto-kino klub Picok Đurđevac.

Za poklon svim mještanima Svete Ane  pobrinuo se Đuro Zidar-Zitko, autor pjesme Moja sveta Jana,  koji je u svojim stihovima opisao svoje rodno mjesto Svetu Anu.

Gradonačelnik Hrvoje Janči svim mještanima čestitao je dan njihove zaštitnice Svete Ane te je uputio čestitke mjesnom odboru i udrugama koje djeluju u Svetoj Ani na još jednoj uspješnoj godini i u organizaciji Dana Svete Ane.

-Moram naglasiti da Sveta Ana ima najveći odaziv mještana na događanja, ali i na manifestacije te se rado uključuju u poslove oko uređenja mjesta. Grad je i ove godine osigurao iz svoga rasadnika 1.300 sadnica dok ih je prošle bilo oko 1.000, ovo je primjer zajedničkog rada i uspješne suradnje Grada i mještana na razvoju jednog mjesta. Ovdje se zbilja osjeti jedna pozitivna atmosfera. Grad konstantno ulaže u svoje najmanje, ali najeksponiranije prigradsko naselje pa su tako pripremljeni projekti poput izgradnje pročistača za koji je ishođena građevinska dozvola, projekt izgradnje više funkcionalnog vidikovca za koji se čeka raspisivanje natječaja te se nadamo da će se uskoro realizirati i  projekt meteorološke stanice kod sanjkališta, a koji bi trebao sprovesti DHMZ - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon svečanog djela sjednice druženje je nastavljeno uz večeru i pjesmu.