Sveta Ana: na svečanoj sjednici Mjesnog odbora predstavljen tek osnovani Dječji zbor Svetojanski ftičeki


Subota, 27. srpnja 2019.

U Društvenom domu u Svetoj Ani održana je svečana sjednica Mjesnog odbora Sveta Ana. Sjednici su uz brojne mještane i njihove goste prisustvovali i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Predsjednik mjesnog odbora Veljko Miletić osvrnuo se na rad u protekloj godini i iznio planove za buduće razdoblje.

-Već sada tradicionalna manifestacija je i Kolinje u Svetoj Ani koje se ove godine održalo u veljači kada je u rad pušteno i obnovljeno kolo na vodenici. Zahvaljujući vrijednim članicama Udruge žena Svetojanke uređen je okoliš oko vodenice te je posađeno 1.300 sadnica cvijeća kako bi naše mjesto bilo spremno za doček gostiju kojih je najviše bilo u svibnju te za vrijeme Đurđeva i Picokijade. Svetojanke uvelike doprinose promociji našeg maloga mjesta kroz prezentaciju poznate kukuruzne delicije Svetojanske zlevanke koju promoviraju na svim manifestacijama u organizaciji grada i Turističke zajednice, ali i šire. Ponosni smo da je snimljeno i nekoliko televizijskih i radijskih priloga- rekao je predsjednik Mjesnog odbora Veljko Miletić.

 -Članovi DVD-a Sveta Ana uredili su krovište na vatrogasnom spremištu pri čemu su pomogli Grad Đurđevac te ostali sponzori. Zahvaljujemo se Gradu Đurđevcu i Turističkoj zajednici na velikoj podršci kao i svim mještanima Svete Ane, članovima DVD-a i Udruzi žena Svetojanke- rekao je Miletić.

Za najveći doprinos u razvoju, promociji te uređenosti mjesta u prošloj godini priznanje su dobili: Marijan Kolar, Krunoslav Račan i Mario Račan.

Za veselu atmosferu pobrinuo se tek osnovani dječji zbor Svetojanski ftičeki kojima je ovo bio prvi javni nastup. Njihov voditelj Antonio Račan istaknuo je kako je iznimno ponosan što ovakvo malo mjesto od stotinjak stanovnika ima svoj zbor.

Ovaj mali, ali veliki zbor ima i svoju pjesmu koja se zove Kraj potoka Svete Ane koju je napisao Željko Bečaj te je istu mališanima i poklonio. Ovom prilikom svim članovima zbora dodijeljene su i zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjim Danima Svete Ane.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković svim mještanima čestitali su dan njihove zaštitnice Svete Ane te su uputili čestitke mjesnom odboru i udrugama koje djeluju u Svetoj Ani na još jednoj uspješnoj godini i organizaciji Dana Svete Ane.

-Moram naglasiti da Sveta Ana ima najveći odaziv mještana na događanja, ali i na manifestacije te se rado uključuju u poslove oko uređenja mjesta. Grad je ove godine osigurao iz svoga rasadnika 1.300 sadnica dok ih je prošle bilo oko 1.000, ovo je primjer zajedničkog rada i uspješne suradnje Grada i mještana na razvoju jednog mjesta. Ovdje se zbilja osjeti jedna pozitivna atmosfera. Od obnove vodenice Grad konstantno ulaže u svoje najmanje, ali najeksponiranije prigradsko naselje pa je tako pripremljen turistički projekt sanjkališta., ali je i završena dokumentacija za projekt izgradnje spojne ceste Mičetinac-Sveta Ana te čekamo otvorenje natječaja - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Naročito me se dojmila izvedba dječjeg zbora. Moram pohvaliti oduševljenje koje pokazuje tvorac stihova Željko Bečaj koji je u pjesmi opisao sve ljepote ovog našeg malog prigradskog naselja. Upravo taj entuzijazam i složnost Svetu Anu i njezine mještane čini posebnima, a mjesto privlačno gostima. Uvijek oduševite sve koji dolaze u vaše mjesto svojom gostoljubivošću. To šta vi radite u današnje vrijeme, ovakav suživot među mještanima, sa prirodom i pričom o vodenici se rijetko viđa i jedinstven je, zato nije čudo da je Sveta Ana sve češće odredište brojnih biciklista i turista. Vaš zbor zasigurno treba dobiti svoj CD i nastup na dječjem festivalu Kukuriček. Želim vam još puno ovakvih događaja i daljnji uspješan rad- rekao je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Nakon svečanog djela sjednice druženje je nastavljeno uz večeru i pjesmu.