Sveta Ana: mještani zadovoljni razvojem mjesta


Petak, 27. srpnja 2018.

U društvenom domu u Svetoj Ani održana je svečana sjednica Mjesnog odbora Sveta Ana. Sjednici je uz brojne mještane i njihove goste prisustvovao i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Predsjednik mjesnog odbora Veljko Miletić osvrnuo se na rad u protekloj godini i iznio planove za buduće razdoblje, te se zahvalio Gradu Đurđevcu, Turističkoj zajednici, sponzorima, brojnim sumještanima i svim ostalim koji su pomogli u razvoju ovog malog prigradskog naselja koje ove godine slavi 11. obljetnicu obilježavanja Svetojanskih dana. Za najveći doprinos u razvoju i promociji mjesta u prošloj godini priznanje su dobili: Martin Račan, Ivan Pajtak i Crkveni zbor Sv. Ana.

Na kraju sjednice svim prisutnima se obratio gradonačelnik Hrvoja Jančija koji je svim mještanima čestitao dan njihove zaštitnice Svete Ane, te je mjesnom odboru i udrugama koje djeluju u Svetoj Ani zaželio i dalje uspješan rad, te im je obećao daljnju potporu u njihovim projektima u razvoju i uređenju njihovog mjesta. Pohvalio je i mještane za uređenje naselja, a kojima je Grad donirao 950 sadnica cvijeća kojima su sami uredili svoje mjesto.

- Od obnove vodenice Grad stalno konstantno ulaže u svoje najmanje, ali najeksponiranije prigradsko naselje pa je u pripremi za prijavu turistički projekt sanjkališta. Projektom će se oživjeti sanjkalište koje godinama služi u rekreativne svrhe, te je u planu je postavljanje vučnica, postavljanje sustava rampi i tobogana i uređenje staza za spuštanje koje će se moći koristiti tijekom cijele godine jer će biti prilagođene i za spuštanje na gumenim jastucima. Takav sportski sadržaj privući će više gostiju, te daje mogućnost razvijanja radnih mjesta u uslužnim djelatnostima. - rekao je gradonačelnik.

Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje uz najpoznatiju poslasticu Svete Ane kukuruznu zlevanku koju su pripremile vrijedne članice Udruge žena Svetojanke.