Svetojanska zlevanka i ove godine privukla brojne goste u Sv. Anu


Subota, 21. srpnja 2018.

Na Danu zlevanke, gastro-turističkoj priredbi brojni posjetitelji nekoliko su puta uvećali najmanje i turistički najeksponiranije đurđevačko prigradsko naselje Svetu Anu. Jedna je to u nizu priredbi s kojom vrijedni Svetojančani tradicionalno slave svetu Anu, svoju nebesku zaštitnicu.

Na prostoru oko vodenice sve je vrvilo posjetiteljima, a domaći mužikaši su dodatno začinili ugodno druženje uz vodenicu, njene mlinske kotače i slatki starinski kolač, zlevanku. Poslastice od starinskih sorti kukuruza mljevenog u vodenici bilo je za sve dovoljno, jer kaže predsjednica Udruge žena Svetojanke Natalija Miletić, članice su vrijedno pripremale kolače od ranih jutarnjih sati.

Na zlevanku su organizirano došli i brojni rekreativci na biciklima koji su se u organizaciji Biciklističkog kluba Đurđevac u 10,00 sati s Trga sv. Jurja uputili prema Svetoj Ani.

Svetojansku zlevanku i organizatore manifestacije pohvalio je i gradonačelnik Hrvoje Janči koji se pridružio Svetojančanima u obilježavanju Dana Svete Ane.

Sudeći po podijeljenim porcijama gulaša i 20 velikih tepsija ispečenih slasnih zlevanki, organizatori Dana zlevanke, svetojanski Mjesni odbor i Udruga žena Svetojanke, mogu biti zadovoljni.

U popodnevnim satima posjetitelje očekuje predstava HKUD-a Frankopan Ferdinandovac s predstavom Dok Majstor ordinira, te druženje i kampiranje Savjeta mladih grada Đurđevca, a dan će završiti koncertom grupe Enigma.

Dani Svete Ane nastavljaju se 26. srpnja svečanim misnim slavljem povodom blagdana Svete Ane u 11,00 sati  i svečanom sjednicom Mjesnog odbora u 20,00 sati, a završavaju 29. srpnja foto radionicom i zabavnim programom.