Turistička zajednica Grada Đurđevca radi na razvoju novih turističkih proizvoda


Petak, 8. listopada 2021.

Na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca usvojeno je Izvješće o radu Turističke zajednice Grada Đurđevca za 2020. godinu.

U prethodnoj godini, turistička zajednica radila je na razvoju novih turističkih proizvoda, odnosno revitalizaciji projekta Prirodne baštine koji obuhvaća izgradnju hostela u Park šumi Borik, otvorenje Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci, sustav električnih bicikala te osmišljavanje programa za školu u prirodu. U suradnji s tvrtkom Stari grad sudjelovala je u organizaciji i pokretanju Kina Đurđevac u novobnovljenom Domu kulture, a udruživanjem sa susjednom Turističkom zajednicom područja Dravski peski prijavila je projekt Podravina Adventure unutar kojeg će se promovirati novi turistički sadržaji, rafting na rijeci Dravi, paraglidinig, airsoft i quad safari.

Unatoč situaciji s korona virusom, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama organizirana je 52. Picokijada uz spektakularan scenski prikaz Legende o Picokima pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića te 30-ak priredaba u kojima je sudjelovalo preko 3000 sudionika. Uz Picokijadu, održane su i manifestacije manjeg karaktera Kolinje fest, podjela graha povodom Međunarodnog praznika rada, Summer Cock festival, Jesen v Đurđevcu te klizalište na Trgu sv. Jurja, dok je povodom obilježavanja Dana Državnosti održan i glazbeno-scenski spektakl, emisija Lijepom našom koja je emitirana uživo na programu HRT-a. Također, pomogla je u suorganizaciji Dana Svete Ane, Noći muzeja, otvorenje izložbe Leonarda Da Vincija, promociji airsofta, organizaciji Bartolova te izložbi malih životinja i kup šampiona.

Turistička zajednica intenzivno je radila na oglašavanju destinacijskog brenda, turističke ponude te proizvoda u suradnji s lokalnim i regionalnim radio postajama i portalima, a odrađeno je i nekoliko TV reportaža o Picokijadi i prirodnoj baštini đurđevačke Podravine.