Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Đurđevcu: osnovnoškolci preplavili središnji gradski trg


Subota, 28. travnja 2018.

Osnovnoškolci su danas preplavili Trg sv. Jurja na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih.

Program je započeo u 12.00 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih koji je gradonačelniku uručio i plaketu kao zahvalu za svu podršku i domaćinstvo. Zajedničkim paljenjem plamena koji je s malim sportašima donijela mlada šahistica Ema Bevanda otvorena je Turneja u Đurđevcu.

- Grad Đurđevac podržava sport, posebno za naše najmlađe građane. Zahvaljujem Plazma Sportski igrama mladih što su i ove godine stigli u Đurđevac i priredili nam ovako bogat sportsko-edukativni program- rekao je gradonačelnik.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje vjerno su pratili njihovi navijači.

U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Fran Kucel, David Škurdija, Nika Kopričanec i Ljubica Smes. Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: 2.d i 4.b Lavovi. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Predstavnici policijske uprave Koprivničko-križevačke i njihovi partneri educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu i usvajanja zdravih stilova života. Policijski službenici spremno su odgovarali na sva znatiželjna pitanja i pokazivali svoju opremu i tehnike rada. Pripadnici HGSS-a i vatrogasci prezentirali su opreme za spašavanje i različite edukativne programe. Coca- Cola kutak bio je orijentiran na nogometnu tematiku i mnogobrojne aktivacije i pun okrijepe za sve.

U osnovnoj školi Grgura Karlovčana odvijao se županijski turnir u šahu Koprivničko- križevačke županije. Nakon uzbudljivih kvalifikacijskih turnira na kojima je sudjelovalo više od 170 učenika iz cijele županije borili su se za plasman na državnu završnicu. Turnir u šahu igrao se u dvije kategorije, do 11 godina na kojem su pobijedili Helena Domislović iz Sv. Ivana Žabna i Jan Horčička iz Koprivnice, dok su u kategoriji do 15 godina pobjedu odnijeli Ema Bevanda i Luka Tomrlin iz Đurđevca.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održava se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr, Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.