Tvrtka Bauwerk Boen uložit će 22 mil. eura u pogon u Đurđevcu


Srijeda, 19. srpnja 2017.

U tvrtki Bauwerk Boen u Đurđevcu održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik Hrvoje Janči, Martin Mahović voditelj odsjeka za gospodarstvo i razvojne projekte, izvršni direktor Bauwerk Boen grupe Christian Koch, te njegovi suradnici u cilju nastavka zajedničke suradnje.

Tvrtka Bauwerk Boen vodeći je europski isporučitelj dvoslojnog parketa, odnosno proizvoda visoke kvalitete, a upravo je Hrvatska treća zemlja u kojoj će nastaviti s proizvodnjom. U ovoj godini planiraju uložiti 8 milijuna eura, u 2018. još četiri, a od 2019. do 2021. još 10 milijuna eura.

Investitori su u razgovoru naglasili da će u cijelosti modernizirati proces proizvodnje ulaganjem u potpuno nove proizvodne linije, pilanu i kotlovnicu.

U Đurđevac nas je privuklo bogato iskustvo bivše tvrtke i radnika u drvnoj industriji, pristup visoko kvalitetnim hrastovim trupcima u regiji i dugoročni ugovor s Hrvatskim šumama koji nam osigurava sirovinu za rad. Zahvaljujući suvremenim tehnologijama omogućiti ćemo proizvodnju 2.5 milijuna kvadrata parketa godišnje- rekao je Christian Koch.

–U Đurđevcu zaista postoji dugogodišnja tradicija drvne industrije, te nam je drago da je u naš grad  stigla jedna od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru. Kroz najavljenu investiciju zaposlit će se još više ljudi, a time će i Grad i građani, te sama tvrtka biti na dobitku- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovakvi moderni strojevi i zahtjevni procesi traže kvalitetnu radnu snagu i njihovu edukaciju stoga će se na prijedlog gradonačelnika održati još jedan radni sastanak na koji će se pozvati i ravnatelja Strukovne škole Đurđevac kako bi se dogovorile mogućnosti edukacije učenika za rad na novim strojevima i izvođenje prakse.

Grad je stavio na raspolaganje investitorima sve potrebne resurse, predložena je i suradnja na pojedinim konkretnim područjima, te je s investitorom razgovarano o mogućnostima suradnje u korištenju toplinske energije.

Nakon sastanka svi zajedno obišli su proizvodne hale, gdje su gradonačelniku i suradnicima predstavljeni postojeći strojevi, proizvodi i procesi proizvodnje, te trenutni radovi na obnovi i rekonstrukciji starih hala i kotlovnice.