U Adventskom selu uprizorene žive jaslice


Nedjelja, 16. prosinca 2018.

U Adventskom selu podno utvrde Stari grad u organizaciji Grada i Turističke zajednice održan je Adventski sajam na kojemu su sudjelovali brojni izlagači: OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koji su prezentirali i prodavali prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i  domaće proizvode.

Ovom prilikom uprizorene su žive jaslice, te su tako okupljeni mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa. Scenski prikaz izveli su članovi Gradskog kazališta Đurđevac koji već tradicionalno sudjeluju u prikazu živih jaslica u Đurđevcu. Svojim se pjesmama za pravi božićni ugođaj pobrinuo zbor Dječjeg vrtića Maslačak i zbor umirovljenika iz Udruge matice umirovljenika Grada Đurđevca.

Okupljeni mališani posebice su uživali gledajući domaće životinje, postavljene uz same jaslice, a zvijezda večeri ipak je bio patuljasti magarac kojemu su pripale simpatije ne samo mališana već i odraslih.

Posjetitelji su se mogli okrijepiti čajem, kuhanim vinom i kobasicama te se okšati na klizaljkama.

Oni koji su propustili žive jaslice mogu ih posjetiti već u četvrtak, 20. prosinca ispred Društvenog doma Suha Katalena s početkom u 18,00 sati.