U akciji Zelena čistka očišćeno područje Park šume Borik i okoliš oko trim staze


Subota, 15. rujna 2018.

Zelenoj čistki, najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša pridružio se i Grad Đurđevac, gradske ustanove i tvrtke, te Udruga za uljepšavanje grada Festuca.

Tokom jučerašnjeg dana u Zelenoj čistki sudjelovali su i oni najmlađi, a akcije čišćenja organizirala su Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac i Dječji vrtić Maslačak.

Svi zajedno prionuli su jednome cilju – učiniti mjesto na kojem živimo ljepšim i zdravijim.

Cilj akcije je bio okupiti što više stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske, te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu. Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Đurđevčani su kroz ovu akciju očistili područje Park-šume Borik i okružje oko trim staze koju brojni građani, a i sportaši koriste za trčanje i vježbanje u prirodi. Volonterima se u ovoj akciji pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad i Komunalne usluge osigurali su nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije, a po završetku akcije sve volontere dočekalo je piće za osvježenje i sendviči.