U đurđevačku ljetnu školu programiranja i robotike ove godine upisano čak 100 polaznika


Srijeda, 22. kolovoza 2018.

U Gradskoj knjižnici pred brojnim polaznicima škole, roditeljima, sponzorima i profesorima službeno je otvorena Ljetna škola programiranja i robotike. Ljetnu školu organizira Alternativni automni klub kulture (AK46) iz Đurđevca, a škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta, pa sve do završenog 4. razreda srednje škole i trajat će dva tjedna.

Profesor Tomislav Ostojić održao je kratku prezentaciju predstavljanja programa škole, te je istaknuo kako je do sada upisano oko 100 djece koja su podijeljena u grupe po uzrastu, a grupe će voditi pet profesora i predavača informatike i tehničkog. Cilj škole je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko - informatičko područje.

-Broj prijavljenih je i ove godine premašio sve naše želje i potvrdio želju učenika za učenjem u tom području. Mi iz udruge AK46 vjerujemo da je ovo znanje koje učenici dobivaju u skladu s digitalnim dobom u kojem živimo i da će im pomoći u daljnjem razvoju, ali i da će s njime pomoći Đurđevcu koji razvija svoje obrazovne kapacitete i ocrtava se na karti Hrvatske kao mjesto gdje tehnologija zauzima važan dio gospodarstva i sveopćeg načina života- rekao je Ostojić.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako je Grad Đurđevac prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu, te je ova ideja u samom startu odmah bila prihvaćena i podržana od strane Grada, sponzora, profesora i roditelja, a brojke i podaci svjedoče o njegovoj uspješnosti na kraju svakog ljeta, ali najveći rezultat su ipak zadovoljna djeca i roditelji.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući sponzorima u ovom projektu: Gradu Đurđevcu, Avalonu d. o. o., HANGAR-u 18, Meval-u d.o.o. i  RASCO-u d. o. o.