U Đurđevcu osnovana nova stanica HGSS-a Ispostava Đurđevac


Četvrtak, 16. svibnja 2019.

HGSS Stanica Koprivnica danas je u Đurđevcu svečano obilježila osnivanje nove Stanice HGSS-a Ispostava Đurđevac.

Otvorenje je održano u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac gdje su uz predstavnike HGSS-a stanica Koprivnica bili prisutni gradonačelnik Đurđevca, Hrvoje Janči, župan Darko Koren sa suradnicima, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković,apovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca Matija Markešić, predsjednik vatrogasne zajednice grada Đurđevca Željko Turbelija, načelnik policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, načelnik stožera civilne zaštite grada Đurđevca Ivan Juričić te brojni drugi uvaženi gosti.

– Ovo je jedan lijepi trenutak, odnosno nastavak objedinjavanja žurnih službi u Đurđevcu. U ovoj zgradi imali smo vatrogasce pa je došla policija, a sad je došao i HGSS i idemo prema onome što je normalno u svijetu, a to je objedinjavanje ovakvih službi zbog brzine reakcije i dostupnosti svih zajedničkih resursa. Ponosan sam što u istoj zgradi od sada rade tri hitne službe. HGSS će sada ovdje imati svoju ispostavu s dodatnim ljudima i sa svojom opremom, tako da će ovo biti jedan pravi operativni centar za sve građane Đurđevca, ali i njegove okolice– rekao je gradonačelnik Janči.

Do osnivanja Ispostave Đurđevac došlo je jer su potrebe za rad i djelovanje HGSS-a sve prisutnije, a brza intervencija jedno od glavnih faktora. Upravo stoga, HGSS Stanica Koprivnica u skladu sa odlukom skupštine te strateškim planom rada i aktivnosti odlučilo se na ovakav korak.

Okupljenima se obratio i župan Koprivničko- križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji su se složili kako je odlična ideja ovaj koncept objedinjavanje svih žurnih službi te kako je ovime zaokružena priča u županiji jer se od Križevaca preko Koprivnice do Đurđevca pokriva cijelo područje.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu napomenula je kako je suradnja ovih dviju institucija neupitna i kvalitetna te kako će podršku Zavoda HGSS imati u bilo kojem segmentu.

Dejan Bojovski, pročelnik stanice Koprivnica istaknuo je kako je cilj svega ovoga da HGSS bude na terenu u slučaju potrebe što prije.

– Ispostava je tu i ajmo se sad svi prionut na posao i educirati se da budemo još bolji i profesionalniji u toj cijeloj priči – zaključio je.

Foto: prigorski.hr