U kvartu Novo selo uredit će se sportsko igralište


Srijeda, 30. rujna 2015.

Gradski kvart Novo selo dobit će sportsko igralište na zemljištu koje odvaja Bjelovarsku i Ulicu Pavla Radića. Za kupnju zemljišta iz gradskog proračuna je izdvojeno 70.000 kuna, dok će prema prvim procjenama uređenje igrališta koštati oko 200.000 kuna. Plan je urediti betonsko rukometno igralište koje će biti prilagođeno i malom nogometu te košarci. U cilju sigurnosti djece i rekreativaca igralište će biti ograđeno, a imat će i rasvjetu kako bi i u večernjim satima bilo na raspolaganju svim zainteresiranim građanima.

Izrada projekta u završnoj je fazi, a plan je da radovi na budućem igralištu počnu sredinom listopada. U ovoj godini plan je obaviti grube građevinske radove, a završni radovi i opremanje igrališta bit će gotovi do proljeća iduće godine.

Zemljište je kupljeno s ciljem uređenja igrališta jer aktualna gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Željkom Lackovićem želi da svaki gradski kvart ima primjerene sadržaje za rekreaciju i druženje građana.

U kvartu Novo selo trenutno je pri kraju rekonstrukcija dijela Ulice bana Jelačića vrijedna 1,3 milijuna kuna, a u planu je i izgradnja kružnog toka na raskrižju ulica bana Jelačića i Bjelovarske.

U privitku možete pogledati idejnu skicu budućeg igrališta.

 

Idejna skica