U Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak vezan uz prijavu i provedbu projekata


Subota, 3. veljače 2018.

Ovaj tjedan, predstavnici Grada Đurđevca, predvođeni saborskim zastupnikom i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Lackovićem te gradonačelnikom Hrvojem Jančijem, sudjelovali su na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede gdje ih je  ugostio pomoćnik ministra Krešimir Ivančić.

Tema sastanka je bila provedba projekata odobrenih za financiranje od strane Minstarstva poljoprivrede tj. projekt kojim će se asfaltirati nerazvrstana cesta Mičetinac - Čepelovac za koju je Grad Đurđevac dobio odluku o dodijeli bespovratnih sredstava od 7,4 mil. kn te se čeka potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta.

Važan dio sastanka činila je i rasprava o mogućnosti financiranja budućih projekata koje Grad planira provoditi u prigradskim naseljima i to iz Programa ruralnog razvoja, od kojih je najvažniji projekt asfaltiranje šumskih puteva na području prigradskih naselja Sveta Ana i Mičetinac, čime bi se olakšao pristup šumskim predjelima lokalnom stanovništvu, ali i brojnim zaljubljenicima u prirodu i turistima.

Razgovaralo se i o mogućnosti adaptacije i opremanja društvenih domova u prigradskim naseljima za čije se sufinanciranje uskoro očekuje objava natječaja te o mogućnosti opremanja punionice meda za koju je Grad dao prostor u poduzetničkoj zoni i o financiranja rada Klastera pčelara Podravina koji je nedavno postao priznata proizvođačka organizacija.