U petak otvorenje senzacionalne izložbe Pabla Picassa u Đurđevcu


Ponedjeljak, 9. travnja 2018.

Slike jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, stižu u Đurđevac. Grad je domaćin ove atraktivne i nikad viđene izložbe na ovim prostorima koju ne smijete propustiti.

Izložba se u galeriji Muzeja Grada Đurđevca otvara 13. travnja, a trajat će sve do 30. rujna. Ulaznica košta 35 kuna, a Restoran i pivnica Stari Grad za sve posjetitelje pripremio je  menu inspiriran slavnim slikarom.

Zahvaljujući mnoštvu izložbenih projekata, Muzej Grada Đurđevca i utvrda Stari grad, dostigli su visoku prepoznatljivost na kulturno turističkoj karti, te su 2017. godine ugostili više o 11000 posjetitelja od kojih najveći dio čine grupe školske djece iz Hrvatske i inozemstva.

Ove, 2018. godine, po prvi put ugošćuje ovako značajnu inozemnu izložbu. Izložba obuhvaća više od stotinu radova, a osim Picassovih grafika bit će izloženi i radovi svjetski poznatih umjetnika Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelya, Eduarda Paolozzia i drugih.

S obzirom na veliki interes javnosti za bogato i raznovrsno stvaralaštvo jednog od najvećih svjetskih slikara očekuje se da će izložba iz privatne zbirke Richarda H. Mayera zabilježiti i rekordan broj posjetitelja.

Muzej je za izložbu dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je upućena svim osnovnim i srednjim školama, pa se očekuje i veliki broj organiziranih školskih dolazaka.

Ova izložba bit će još jedan atraktivni kulturni sadržaj koji će obogatiti turističku ponudu Grada Đurđevca, a važno je naglasiti i da je ova izložba samo početak  bogatog programa pripremljenog za posjetitelje povodom obilježavanja 50. obljetnice Picokijade i 10. obljetnice od dobivanja znaka EDEN (Europske destinacije izvrsnosti).

Organizatori ove izložbe je Muzej Grada Đurđevca, Turistička zajednica Grada Đurđevca i Grad Đurđevac, a suorganizator je Muzej Grada Zagreba i Galerija Klovićevi dvori.

Generalni sponzor izložbe je Podravka d.d., zlatni sponzori su: INA d.d. i Hrvatske šume, a podršku ovom projektu dao je i  Grad Zagreb.