U subotu na Dan državnosti pratite emisiju Lijepom našom iz Đurđevca na malim ekranima ili na Trgu sv. Jurja


Srijeda, 27. svibnja 2020.

Epidemija koronavirusa zaustavila je snimanje mnogih emisija, a jedna koja se među prvima vraća na male ekrane jest Lijepom našom, voditelja i urednika Branka Uvodića, koja starta 30. svibnja na Dan državnosti, posebnom emisijom iz Đurđevca.

Lijepom našom, glazbeno-scenski spektakl Hrvatske televizije, snimati će se u Đurđevcu u veži te podno utvrde Stari grad na dvije pozornice, a prijenos će biti uživo 30. svibnja u 21,00 sat na HRT1.

U prigodi Dana državnosti iz Đurđevca pratite prijenos specijalnog izdanja emisije Lijepom našom i na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu gdje će biti postavljen veliki LED ekran. Nastupit će: Ana Rucner, cimbalist Marko Širec, Klapa HRM-a Sveti Juraj, Đurđevčice, KUD Petar Preradović, Martin Jušta, Cure iz centra, Udruga cimbalista Hrvatske, Dangube, Stanko Šarić, Antonela Malis, Ladarice, Zdravko Bugarin, Svirci moji, Mirko Švenda Žiga, Željko Sesvečan, Željko Kožarić, Đurđa Bobovčan, Đani Stipaničev, Tvrtko Stipić, Vlatka Burić, Fijaker, Stjepan Jeršek Štef te Kićo Slabinac.Izvođače prate Tamburaši za dušu i Svirci moji.

Kroz emisiju gledatelji će upoznati baštinu koja se čuva u Muzeju Đurđevca te doznati više o tradicionalnoj manifestaciji Picokijadi.Svi izvođači će na kraju izvesti "Croatio iz duše ljubim" i "Ja sam junak iz doline".

Scenaristički i režijski, emisija je zamišljena kao show najpoznatijih zvijezda hrvatske glazbene scene, ali i najboljih kulturno umjetničkih društava, tamburaških i folklornih sastava i vokalnih skupina koji će u čast Dana državnosti otpjevati i odsvirati najljepše pjesme iz svih krajeva Lijepe naše

-Ovo je izuzetna prilika za promociju našega kraja, posebice Đurđevca i đurđevačke Podravine te naravno i cijele Hrvatske. Prije svega u glazbenom smislu jer je dio izvođača iz našega grada, ali i okolice, što nas posebno veseli jer smo kod dogovaranja programa naglasili da želimo da naš kraj bude zastupljen s većim brojem izvođača. Također ovo je odlična prilika da se prezentira i najavi jedna od najvećih kulturnih kontinentalnih manifestacija- Picokijada koju ćemo tradicionalno održati i ove godine- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Održavanje naše najveće turističke i kulturne manifestacije nije dolazilo u pitanje. Slušat ćemo savjete ministra Beroša, organizirati da sve bude sigurno i za sudionike i za naše posjetitelje i obilježit ćemo još jednom veliku pobjedu, ovog puta nad Korona-begom. Kada želite sačuvati tradiciju naći ćete način. Tako smo i mi ovdje u Đurđevcu podijelili porcije grah i na taj način proslavili Međunarodni praznik rada. I ove godine po prvi puta vraćamo se na tradiciju obilježavanja Dana državnosti 30. svibnja, na što smo mi ovdje posebno ponosni, a naročito jer ćemo biti domaćin velikom glazbenom, kulturnom spektaklu Lijepom našom koji će se snimati podno utvrde Stari grad – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.