U tijeku radovi na rekonstrukciji pješačkog i kolnog pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici


Srijeda, 27. studenoga 2019.

Na pružnom prijelazu u Vinogradskoj ulici, na zadovoljstvo građana iz tog kvarta i stanovnika đurđevačkih prigradskih naselja, Čepelovca, Mičetinca, Budrovca, te Sirove i Suhe Katalene, krenuli su radovi na rekonstrukciji i uređenju pješačkog i kolnog pružnog prijelaza.

U tijeku su radovi na izmještanju podzemnih instalacija, a završetkom tih radova kreće postava završnog sloja na prijelazima.

Ovaj projekt inicirao je Grad Đurđevac koji je dao izraditi projekt pješačkog pružnog prijelaza kako bi se osigurala i sigurnost pješaka. HŽ Infrastruktura je uz uređenje pješačkog u svojim planovima predvidjela i uređenje kolnog pružnog prijelaza, a zahvaljujući nastojanjima Grada radovi se odvijaju paralelno. Ukupna vrijednost radova je oko 700.000,00 kuna.

Tijekom trajanja radova, povremeno je zatvorena pruga, ali i cestovni promet, dok većih zastoja nema.

- Grad Đurđevac nastavlja s projektom sigurnosti u prometu, a ovi su radovi bila naša inicijativa kako bi i naš pružni prijelaz bio siguran i za vozače, pješake, ali i bicikliste. Na kolniku između pruga postaviti će se odgovarajući gumeni pokrov koji će smanjiti vibracije i spriječiti nastajanje šteta pri prelasku automobila- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.