U tijeku su radovi na nadogradnji dodatnih učionica za uvođenje jedne smjene


Četvrtak, 10. svibnja 2018.

Grad Đurđevac kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje, te trenutno traju radovi na nadogradnji škole, a uskoro se očekuje i početak radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana i zgrade Odjela za djecu s teškoćama u razvoju.

– Ovo je lijep trenutak za naš grad, nakon što smo riješili pitanje uvjeta u vrtiću, sada ćemo riješiti uvjete u školi. Ukupna vrijednost ova tri projekta je oko 9,1 mil. kuna. Ovi radovi neće ometati izvođenje nastave, dok će se veći radovi izvoditi pod praznicima. Udio Grad iznos svega 2,8 mil. kuna dok je preostalih 6,3 mil. kuna Grad osigurao preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U tijeku su radovi na betoniranju stupova i greda iznad sportske dvorane, nakon kojih će krenuti radovi na postavljanju krovišta i stolarije. Nakon završetka vanjskih radova planirano je izvođenje unutarnjih radova i nabava potrebnog namještaja i opreme.

Projektom će se osigurati dodatan prostor za nastavu čime će se dobiti tri nove i potpuno opremljene učionice s kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. Projektom se planira izmjestiti i knjižnica koja će se također useliti u novi prostor iznad dvorane.

Završetkom projekta ostvarit će se uvjeti za uvođenje jedne smjene u školu s obzirom da trenutno oko 70 učenika polazi nastavu u međusmjeni.