Udruga Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila projekt Kuća podrške Mali princ vrijedan 14,9 milijuna kuna


Utorak, 15. listopada 2019.

Danas u 11:00:02 Udruga Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila je projekt Kuća podrške Mali princ ukupne vrijednosti oko 14,9 mil kn.

Projekt je prijavljen na poziv Europskog fonda za regionalni razvoj Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podršku procesu deinstitucionalizacije – 2 faza kroz koji je predviđeno 100%-tno financiranje.

Ovim projektom planira se, u partnerstvu s Gradom Đurđevcom i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac, izgraditi i opremiti zgradu socijalne namjene u ulici Kralja Tomislava 3-5 pokraj Odjela za djecu s teškoćama u razvoju. Ukupna neto površina planiranog objekta iznosi 565,17 m2. Vrijednost projekta uključuje sva dosadašnja ulaganja, izgradnju i opremanje objekta, rekonstrukciju pomoćnog objekta, uređenje okoliša, nabavu specijalizirane opreme uključujući vozilo, upravljanje projektom i promidžbu i vidljivost.

Projektom se planiraju osigurati sve potrebne izvaninstitucijske usluge i službe podrške kako bi osobe s intelektualnim teškoćama mogle ostati i kvalitetno živjeti u zajednici, a prvenstveno se to odnosi na usluge boravka i organiziranog stavnovanja te kvalitetnije pomoći kroz osobnu asistenciju.

-Realizacijom projekta osigurati će se potreban prostor za korisnike udruge, a blizina Odjelaza djecu s teškoćama u razvoju je dodatna pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega već će se samo preseliti u susjednu zgradu. Učenici će odmah moći vidjeti da i nakon što završe školu imamo sustav koji će brinuti za njihove potrebe i to je ono najvažnije– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Jako im je važno svakodnevno druženje s vršnjacima. Ovisni su o pomoći, ali kroz sve aktivnosti se osamostaljuju i pokušavamo ih na sve načine integrirati u društvo. Odlazimo u muzej, kazalište, na razne manifestacije, izlete. Izrađujemo lijepe predmete i ukrase, veselimo se životu. Oni koji jednom dođu ostaju kod nas i znaju da nisu sami – rekla je predsjednica Udruge Kristinka Štefan.