Uloženo 4,6 mil. kuna u obnovu vrtića, a cijena vrtića i dalje ostaje ista


Četvrtak, 28. rujna 2017.

Gradski vijećnici su na 3. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno usvojili polugodišnje financijsko izvješće Dječjeg vrtića Maslačak.

Kada se sve zbroji u ove četiri godine Ministarstvo regionalnog regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grad Đurđevac uložili su 4,6 mil. kuna u obnovu vrtića i poboljšanje smještaja. Prethodnim projektima promijenjeno je krovište, te su uređene prostorije u potkrovlju za dodatne dvije skupine, a ovim novim projektom je predviđena modernizacija kotlovnice i sustava grijanja, zamijenit će se 1.600 m2 podova, uredit će se 300 m2 sanitarnih čvorova, te će se uvesti solarni sustav za pripremu tople vode.

Kako su tijeku radovi na zgradi vrtića, cijeli vrtić je od 14. kolovoza smješten u prizemlju Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac. Radovi su pri kraju, te se očekuje povratak u prostorije vrtića 1. studenoga. Obnovom će se postići značajna uštede energije, smanjit će se ukupni troškovi režija, te će se moderno urediti prostor u kojemu borave djeca - rekla je ravnateljica Martina Repić.

Istaknula je i kako je trenutno upisano 230 djece. Međutim, ta brojka nije konačna budući da se i tijekom godine djeca upisuju u vrtić.

Važno je naglasiti i da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo dodatnih 250.000,00 kuna za obnovu vrtića- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovi projekti su dokaz da Grad konstano ulaže u poboljšanje kvalitete smještaja i boravka u vrtiću kako bi se postigao visoki standard usluga kakav zaslužuju naši najmlađi sugrađani. Bez obzira što kroz projekte obnove stalno ulažemo u poboljšanje kvalitete, cijena vrtića neće rasti- rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.