Unatoč kiši Picoki po piščoke privukli brojne posjetitelje


Petak, 29. lipnja 2018.

U sklopu programa Picokijade održalo se već tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke. Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je čak 17 natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje tri člana.

Unatoč povremenoj kiši naši kuhari nisu odustali od kuhanja, a nisu odustali ni brojni gosti koji su pod nadstrešnicama strpljivo čekali na degustaciju pripremljenih jela. Dok se sve to kuhalo i pripremalo u glazbenom dijelu publiku je zabavio i rasplesao band Plan B.

Naše majstore kuhanja osim publike bodrio je i voditelj Krešimir Blažek. Cilj priredbe je promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Dražen Hodić. Posjetitelji su ovom prilikom mogli kupiti suvenir Picokijade- prigodne zdjelice u kojima su se dijelila pripremljena jela te su tako i oni mogli iskušati jela i ocijeniti svaku ekipu.

Za osvojeno I, II i III mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani Picok po piščoke, te utješne nagrade ostalim sudionicima - poklon paketi Podravke kao generalnog sponzora priredbe. Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je napokon donio odluku pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa Gregor tim dok je drugo mjesto pripalo DVD-u Borovljani, a treće mjesto Dobrim kokama.

Okupljene je pozdravio i nagrađenima čestitao gradonačelnik Hrvoje Janči, a žiri im je uručio nagrade i poklon pakete sponzora.